Vitalea Shaklee Berusia Lebih 100 Tahun?

Benarkah usia Vitalea Shaklee mencecah 100 tahun?

Macam tidak percaya bukan. Saya pun baharu mengenali Shaklee sejak 4 tahun yang lalu. Ramai yang tidak mengetahui bahawa Vitalea Shaklee telah pun dihasilkan sejak tahun 1915 oleh Dr. Forrest C. Shaklee.

Sewaktu itu, ia lebih di kenali dengan nama Vitalized Minerals dan ianya dalam bentuk cecair. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair kepada bentuk tablet yang kita kenali sekarang sebagai Vitalea Shaklee.

Bangga juga bila saya dapat tahu vitamin yang saya amalkan sekarang berusia lebih 100 tahun dan merupakan multivitamin dan mineral pertama yang dicipta didunia. Bermula dari perkataan “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini adalah berasal dari Shaklee..

Vitalized Minerals

Vitalea Shaklee adalah formulasi yang dicipta khas untuk menyokongn kesihatan secara optimum.  Setiap tablet membekal 28 jenis vitamin dan mineral penting dan disaluti dengan serbuk spirulina.

Apakah Keistimewaan Vitalea Shaklee?

Vitalea Shaklee dicipta untuk penyerapan yang pantas. Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut dengan “Explo-tab”. Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas terlarut dalam air dan juga dalam tubuh kita.  Mineral yang terkandung didalamnya pula mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

VitaLea Iron Formula

Manfaat Yang Boleh Kita Nikmati Dari Vitalea Shaklee

  • Memberikan Tenaga Ektra Dengan Segera. Vitalea Shaklee pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Membekalkan Nutrisi Yang Lengkap. Vitalea Shaklee membantu kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting yang diakibatkan oleh pemakanan yang tidak seimbang, terutamanya jika anda pengamal vegetarian ataupun anda mengalami masalah anaemia.
  • Meningkatkan Keupayaan Sistem Produktif. Ini sangat penting dalam proses pembesaran dan perkembangan kanak-kanak dan remaja.
  • Metabolisme. Vitalea Shaklee sangat membantu dalam stimulasi metabolisma.
  • Elemen Penting Untuk Sel Tubuh. Vitalea Shaklee menyediakan asas nutrisi, memastikan selsel kita hidup, penting dalam pertumbuhan sel baru, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon.
  • Melindungi Organ. Vitalea Shaklee membantu dalam melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati yang normal.

Jika anda seorang yang teliti untuk memilih multivitamin yang terbaik dan berkualiti untuk diberikan kepada tubuh anda, semestinya anda juga ingin mencuba Vitalea Shaklee seperti mana saya telah memilih Vitalea Shaklee dan setia sehingga ke hari ini.

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online

 

Mama Putri

0168315405

 

 

 

Share and Enjoy!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *