3 Keistimewaan Yang Membezakan Vitamin C Shaklee Dengan Jenama Lain

Adakah Sesuatu Dos Yang Membezakan di Kalangan Vitamin C di Pasaran?

Jika dahulu saya beranggapan bahawa produk Vitamin C yang paling tinggi jumlah mg nya adalah lebih berkesan berbanding produk vitamin c yang rendah mg nya. Silap sebenarnya tanggapan saya tu, almaklumlah belum meneliti betul-betul tips memilih Vitamin C yang berkualiti.

Saya tidak tahu pun wujudnya perbezaan di kalangan produk Vitamin C di pasaran ni. Hanya set di minda, lagi tinggi mg kandungan Vitamin C lagi bagus dan cepat berkesan.

Itu dahulu, sekarang tidak lagi.

Rupa-rupanya Vitamin C shaklee yang saya amalkan sekarang ni jauh betul perbezaannya. Sangat-sangat istimewa dan berkesan. Rasa berbaloi sangat amalkan dan yakin dengan kualitinya sekaligus membezakannya dengan Vitamin C yang terdapat di pasaran.

Adakah Perlu Kita Mengambil Vitamin C?

Seperti yang kita tahu Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh kita, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh kita.

Tetapi perlu juga anda tahu bahawa tubuh anda tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Oleh itu anda perlu mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen. Tubuh anda juga tidak boleh menyimpan vitamin C, oleh sebab itu Shaklee telah mencipta Vitamin C yang unuik iaitu Sustained Release Vita-C Plus.

3 Keistimewaan Sustained Realease Vita-C Plus

Sustained Release Vita-C Plus

Sumber Vitamin C shaklee adalah daripada sumber semulajadi iaitu diperolehi daripada ekstrak jagung. Kenapa ekstrak jagung? Kerana ianya sumber utama Vitamin C dan mempunyai komponen yang sama seperti buah citrus. Oleh sebab itulah ia sesuai untuk semua golongan termasuk anda yang sekiranya mempunyai perut yang sensitif.

Sustained Release Vita-C Plus

Satu-satunya Vitamin C yang mempunyai sistem pelepasan yang berperingkat. Setiap 1 biji tablet akan melepaskan 500mg vitamin c dalam masa 5 jam, ia melepaskan 100mg bagi setiap jam untuk meningkatkan penggunaan Vitamin C dan mengurangkan pembaziran. Memandangkan tubuh kita tidak mampu menyimpan Vitamin C, jika tiada sistem perlepasan berperingkat ini akan menyebabkan Vitamin C berlebihan keluar bersama urin. Maka berlakulah pembaziran.

Sustained Release Vita-C Plus

 

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang betindak secara sinergi dengan vitamin c, bertindak untuk meningkatkan keberkesanan dan meningkatkan penyerapan Vitamin C ke dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

 

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online

Mama Putri,

0168315405

Share and Enjoy!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *