Vitamin Untuk Hilangkan Masalah Nafas Berbau

Apa Punca Nafas Berbau?

 

Nafas berbau biasanya berpunca daripada tindak balas bakteria dengan makanan yang tertinggal di dalam mulut. Biasanya berlaku pada waktu bangun tidur di mana pada waktu itu pH air liur lebih berasid. Juga berlaku apabila kurang aktiviti mengunyah dan bercakap yang menyebabkan persekitaran mulut sesuai untuk aktiviti pembiakan bakteria.

Bakteria ini akan merembeskan hasil perkumuhan yang terdiri daripada asid dan sulfur yang menghasilkan bau kurang menyenangkan atau dengan kata lain, bau busuk.

Kebanyakkan bakteria ini adalah bersifat anaerob iaitu hidup tanpa oksigen. Kebanyakkan bakteria ini boleh hidup dan membiak di kawasan yang sukar dibersihkan seperti celah-celah gigi, gusi dan lidah.

Anda ada masalah nafas berbau?

Jangan risau, shaklee menyediakan anda vitamin yang membantu untuk menghilangkan masalah nafas berbau busuk anda.

Herblax memainkan peranan untuk pembersihan usus. Kenapa perlu bersihkan usus? Di antara sebab lain yang menyebabkan tubuh kita berbau termasuklah nafas berbau adalah disebabkan usus yang kotor. Usus ditimbuni dengan najis yang tersekat atau tersimpan lama di dalam usus.

Sustained Release Vita-C Plus memainkan peranan untuk penyembuhan penyakit berkaitan gusi dan gigi seperti gusi berdarah dan gusi bengkak. Selain itu ia juga bertindak menentang bakteria di dalam mulut. Salah satu tanda tubuh kekurangan Vitamin C adalah gusi berdarah.

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi dan selamat. Pernah dengarkan petua orang tua-tua kalau demam-demam telan bawang putih. Ia mampu mempertingkatkan sistem imun tubuh dan bertindak membunuh bakteria.

Alfalfa Complex berkesan menyegarkan nafas berbau dan bertindak untuk detoksisikasi bau seluruh badan. Ia adalah makanan beralkali yang boleh mengembalikan keasidan dan menyingkir toksin dari badan. Lagi banyak toksin dalam badan, lagi kita terdedah dengan masalah bau.

Peppermint Ginger terdiri daripada daun pudina, halia, adas, dan cekur manis. Ia membantu dalam membunuh bakteria dan menyegarkan nafas berbau.

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online

Share and Enjoy!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *